DIT BEN IK

Heb jij als (startende) leidinggevende moeite met hoe jij:

- je medewerkers enthousiast krijgt voor beslissingen van bovenaf opgelegd?
- het vertrouwen van je medewerkers krijgt?
- al het werk afkrijgt met steeds minder mensen?
- jouw team inspireert?
- van je afdeling een (h)écht team maakt?

Ik kan je helpen met: 

– het bereiken van al je targets
– jezelf te ontwikkelen tot de leider van je groep
– hoe de juiste aandacht geven aan je team
– hoe dagelijks successen te halen en te vieren
– hoe omgaan met schuldgevoel
Dagelijks Tijd Overhouden (en toch alles gedaan krijgen)

Mijn naam is Antonio

profielfoto

Ik help bedrijven hun managers tot de beste leiders te transformeren. Dit doe ik al sinds 2008. En ik ben van plan om het nog heel lang te doen. Niet alleen omdat ik er van geniet. Maar vooral omdat het mijn missie is: Nederland manager-loos maken. Mijn ervaring is dat de managers wordt geleerd om te beheren. Dus dat doen ze ook. Helaas beheren zij ook de mensen in hun team. En mensen moet je niet beheren. Die moet je inspireren. De ruimte geven om creatief hun werk te laten doen. Kortom: mensen moet je leiden. En om een team te leiden heb je leiders nodig. En daar kom ik dan in beeld.

Ik geloof namelijk niet in de juiste papieren, maar in de juiste mensen. Sommigen hebben de juiste papieren en sommigen niet. En weer anderen hebben helemaal geen papieren. Alleen een visie en bergen ervaring. Als je de juiste mensen hebt. Met de juiste instelling voor het bedrijf waar zij werken de juiste aanmoedigingen geeft, kan je zomaar verrast worden. Aangenaam verrast worden. Zeer aangenaam. Die aanmoedigingen geef ik. Ik weet precies waarover ik praat. Ik heb zelf heel veel meegemaakt van hoe het niet moet.

Frustratie. Boosheid. Onmacht. Noem ze maar allemaal op. Ik ben er doorheen gegaan. Waarom luistert een team niet? Waarom is het zo moeilijk om te doen wat er te doen staat? Kunnen ze dan echt niets? Altijd klagen en zelf geen oplossingen hebben. Moet ik echt altijd alles weten? Gek werd ik ervan. En gefrustreerd. En boos. En ik voelde mij machteloos.
Harder werken. Langer werken. Werk mee naar huis. Het hielp allemaal niet. Ik kwam geen steek vooruit. En het team ging zijn eigen kant op. Totdat ik het geheim ontdekte. En ging experimenteren. Ik zag hoe het draaide. Zoals Cruijff zegt: “Je hebt het pas door als je het ziet.”  En zo is het.

Ik ging vanaf ’95 heel anders werken. Ondertussen heb ik vele programma’s gemaakt waarmee ik afdelingen en hun managers help. De managers worden leiders. De afdelingen worden teams.

 protocol

Ga naar de Blogs
Ga naar de Video’s
Ga naar de Resultaten
Ga naar Contact
Ga naar AtheE
Ga naar Dagelijks Tijd Overhouden
Ga naar LeiderZijn®
Ga naar Leitmotivs®
Ga naar Ben jij dit?