BEN JIJ DIT ?

Ken je het gevoel dat je alléén voor de troepen uit loopt? Het slopende gevoel dat je aan een dood paard trekt?

Ben jij dit

De leider van een team zijn is niet niets. Volstond vroeger dat je het beste jongetje van de klas was, vandaag is dat niet meer afdoende. Iedereen is goed en hoog opgeleid. Misschien wel meer dan jij. Jij, de leidinggevende; directeur, teamleider of rayonmanager. Natuurlijk, jij hebt je positie verdiend. Je hebt er hard en lang voor gewerkt. Maar voor jou 10 anderen. Echt.

Heb jij het gevoel dat ze naar je luisteren alleen maar omdat jij hiërarchisch hoger staat? Of denk je echt dat het naar je luistert omdat jouw team zich interesseert in wat jij hebt te melden? Omdat naar jou luisteren voor iedereen duidelijk maakt waar we heen gaan. Omdat jij altijd bij iedereen binnenkomt. Omdat jij de grote inspirator bent. De inspirator die mensen verbindt. De inspirator bij wie jouw team te rade gaat als het even niet meer weet.

Of herken jij je meer in de situatie waarin jij continu controleert? Controleert of iedereen wel aan het werk is. Controleert of iedereen zich wel aan de regels houdt. Controleert of je team niet een dubbele agenda erop nahoudt.
Herken jij de momenten waarop jij vindt dat jij er alles moet doen? Dat er niets uit je team komt. Dat je vindt dat je team niet de mensen heeft die jij het liefst zou willen hebben?

Heb jij ook de gedachte dat er meer uit je team valt te halen? Dat het rendement tegenvalt. Kwartaal na kwartaal. Ongeacht wat je ook zegt. Wat je ook uitlegt. Er komt gewoon geen verbetering. Doodmoe en doodziek wordt je ervan. Afgepeigerd kom je thuis. Onbegrepen. Niet gewaardeerd. En niemand die het ziet hoe jij eronder lijdt. Ook je baas niet.

Maar je kan ook dit zijn:

De leider van jouw team. Van jouw kantoor of regio. Dat jouw medewerkers jou opzoeken voor inspiratie. Dat jouw team je telkens verbaast met hun initiatieven die het werk beter en beter maken. Ook jij kan de leider zijn die ‘s avonds moe en vooral voldaan huiswaarts keert vanwege de resultaten die je bereikt. Samen met je team. En niemand wil je kwijt. Niemand.

Je kan de leider zijn naar wie wordt geluisterd. Met bewondering en respect. je kan de leider zijn die zijn tijd beter kan gebruiken dan constant te moeten controleren. Controle is niet nodig. Jouw team zal jou telkens weer betrekken bij zijn werk. Het komt naar jou toe. En jij bent up-to-date. Zonder dat jij er achteraan moet.

Stel je eens voor hoe jouw dag eruit ziet wanneer jij weet hoe jij je als een leider moet gedragen. Een dag waarop iedereen weer blij is dat jij er bent. Een dag waarop je geen brandjes hoeft te blussen. Waarop alles smooth en glad verloopt. Waarop successen worden afgewisseld met goed nieuws. Waarop jouw collega’s je vragen jouw geheim met hen te delen. Iedereen ziet je. Iedereen waardeert je. En je baas in de eerste plaats. Wil jij dit zijn?

protocol

Ga naar de Blogs
Ga naar de Video’s
Ga naar de Resultaten
Ga naar Contact
Ga naar AtheE
Ga naar Dagelijks Tijd Overhouden
Ga naar LeiderZijn®
Ga naar Leitmotivs®
Ga naar Dit Ben Ik

<sc